Кувичинська С.П. Предмет Біологія і екологія 2Ал . теоретичне заняття №1. Тема Сучасні екологічні проблеми у світі та в Україні. Дата 22.01. 8.00.-9.35.У вайбері зареєструватись о 8.00

 

 

Викладач

Кувичинська С.П.

Предмет

Біологія і екологія  2Ал . теоретичне    заняття №1.

Тема

Сучасні екологічні проблеми у світі та в Україні.

Дата

22.01. 8.00.-9.35.У вайбері зареєструватись о 8.00

 

Завдання:Опрацювати  опорний конспект заняття. Опрацювати матеріал підручника Л.І. Остапченко  «Біологія і екологія» 11клас. Параграфи 39-42. Стор.134-145

Переглянути в ютубі   відео урок: «11 клас. Урок1. Сучасні екологічні проблеми у світі та в Україні.»

Відеоурок за посиланням:          https://www.youtube.com/watch?v=8hvQ6uQg3M0

Завдання: Скласти міні- конспект на тему: «Моє бачення екологічних проблем  мого регіону» на дві сторінки в зошиті.

Опорний конспект заняття.

 

1.Екологічні проблеми Землі пов’язані зі зростанням населення . У 2018р. населення сягнуло 7,6млрд. До 2050р. може сягнути до 9 млрд. Зростання народонаселення загострює проблему забезпечення продовольчими ресурсами та питною водою. Гостро ця проблема стає в странах  Африки , Східної Азії.

 

1.      Процеси урбанізації. Розвиток промисловості та торгівлі супроводжується інтенсивним розвитком мегаполісів.Це призводить до руйнування екосистем, забрудненням промисловими та побутовими відходами, інтенсивному руху транспорта.

 

3. Знищення лісів. Щорічно скорочується лісів майже на 17млн га.Насамперед вирубають  тропічні ліси, які відіграють провідну роль у підтриманні екологічної рівноваги на планеті.

4.Інтенсивне й нераціональне використання енергоресурсів. Загострюються проблеми експлуатації атомних електростанцій. Це  й проблеми безаварійної роботи, забруднення радіонуклеотидами при захороненні відпрацьованого ядерного палива.

5. Забруднення грунтів, водойм, повітря. Збільшується площа орних земель за рахунок вирубування лісів, які забезпечують певний рівень грунтових вод. Погіршується санітарний стан водойм забрудненням промисловими і побутовими стоками.

6.Зниження біорізноманіття планети. Інтенсивний вплив людини на природні біогеоценози веде до винищення організмів, забруднення довкілля спричиняє вимирання багатьох видів тварин, рослин .

7. Види забруднення: механічне, фізичне, електромагнітне забруднення, радіактивне забруднення. Приведіть приклади кожного з видів.

8.Якість довкілля. Це ступінь  умов середовища мешкання ( природних і штучних екосистем і тих, що зазнали антропогенного впливу) потребам людини  та інших істот.

9Нормативи гранично допустимих викидів (ГДВ) та скидів (ГДС) забруднювачів відображають допустиму кількість викидів і скидів у розрахунку на одиницю продукції, що випускається.

 

 

Оцінювання.

Записи зробити в зошиті. Зробити фото та надіслати роботу в Вайбер .

 

 

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

2Бл\с 10.04. Медична біологія. Практика №10 Загальна характеристика Найпростіших.медичне значення їх представників. виконати 11.04 до 19.00

29.05. виконати до17 год. 2Ал\с. Медична біологія . Прак. Зан.№15 Комахи як переносники та збудники захворювань з природних резервуарів. Охорона праці в галузі.

29.05. виконати до 17 год. 2Ас\с Медична біологія. Прак. Зан.№12. Клас Стьожкові черви- паразити людини. Тип Круглі черви. Клас Власне круглі черви.