Викладач Кувичинська С. П. Предмет Біологія і екологія ( Медична біологія) теоретичне заняття № 9. 1А л\с Тема Способи отримання енергії в різних групах організмів. Дата 03.12. За розкладом .3 пара: 11.30 – 13.30

 

Викладач

Кувичинська С. П.

Предмет

Біологія і екологія ( Медична біологія) теоретичне заняття № 9.  1А л\с

Тема

Способи отримання енергії в різних групах організмів.

Дата

03.12. За розкладом .3 пара:  11.30 – 13.30

 

Завдання:Опрацювати матеріал підручника К.М. Задорожний «Біологія і екологія» 10 кл. параграф 17 ст74-77. П.Г. Балан «Біологія»  10кл. Параграф 26 Ст.153 – 159.Дати відповіді на питання:

-Що таке бродіння?

-Які існують типи бродіння? Наведіть приклади.

-Що таке клітинне дихання, на які етапи воно поділяється?

-Що відбувається на першому етапі клітинного дихання?

-Що відбувається на другому етапі клітинного дихання?

-Знайдіть приклади, коли процеси бродіння в продуктах харчування погіршують їхній смак.

 Ситуаційна задача:

Після тривалих фізичних навантажень у людини можуть боліти м’язи  через накопичення  у них молочної  кислоти, яка утворюється з пірувату після першого етапу клітинного дихання. Але в клітинах людини відбувається і другий етап цього процесу. Чому ж тоді накопичується молочна кислота? Поясніть.

1.     Установіть відповідність між етапами енергетичного обміну та кількістю молекул АТФ, які під час цих етапів синтезуються:

Етапи енергетичного обміну

Кількість синтезованих АТФ

А. Підготовчий

Б. Безкисневий

В. Кисневий

1. 38 молекул

2. 36 молекул

3. 2 молекули

4. Молекули АТФ не синтезуються

 

Оцінювання.Записи зробити в зошиті  з лекційних занять Підведіть особисті підсумки після завершення виконання завдань. Працюємо в телефонному режимі. Бути на зв’язку за розкладом! Це обов’язково! Бажаю успіху!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

2Бл\с 10.04. Медична біологія. Практика №10 Загальна характеристика Найпростіших.медичне значення їх представників. виконати 11.04 до 19.00

29.05. виконати до17 год. 2Ал\с. Медична біологія . Прак. Зан.№15 Комахи як переносники та збудники захворювань з природних резервуарів. Охорона праці в галузі.

29.05. виконати до 17 год. 2Ас\с Медична біологія. Прак. Зан.№12. Клас Стьожкові черви- паразити людини. Тип Круглі черви. Клас Власне круглі черви.