Група 2Ал\с; 2А с\с Додаткове заняття. Підготовка до ЗНО. Викладач Кувичинська С.П. Предмет Біологія і екологія Тема Молекулярний рівень організації життя Дата 2Ал\с-26.11.2020р.; заняття№1.15.00 -16.00 2Ас\с – 27.11.2020р.заняття№1.15.00 -16.00
Група 2Ал\с; 2А с\с
Додаткове заняття. Підготовка до ЗНО.
Викладач |
Кувичинська С.П. |
Предмет |
Біологія і екологія |
Тема |
Молекулярний
рівень організації життя |
Дата |
2Ал\с-26.11.2020р.; заняття№1.15.00 -16.00 2Ас\с – 27.11.2020р.заняття№1.15.00 -16.00 |
1.
Повторити
матеріал за темою.
2.
Опрацювати
розділи: «Молекулярний рівень організації життя.Органічні речовини.»Матеріали
Посібників різних років : «Біологія .Підготовка до ЗНО». Підручник П.Г. Балан :
Біологія 10 кл.ст. 42-71.
3.
Для
закріплення знань опрацювати тести для самоконтролю. Для самоперевірки тестів
переглянути відповіді на них на наступному додатковому занятті на наступній неділі, я виставлю їх у своєму блозі «Додаткове заняття»
4.
Завести
зошити де визначати особистий прогрес після кожного заняття.
5. Звертатись особисто в телефонному режимі в період
проведення заняття, якщо є питання з теми. Оцінки виставляєте Ви самі собі !
Тести:
1.
Гриби
містять резервний вуглевод:
А. Глікоген
Б. Крохмаль
В. Целюлозу
Г. Рибозу
2. Специфічність ферменту щодо
субстракту насамперед зумовлена:
А. Білковим компонентом
Б. Небілковим компонентом
В. Тільки умовами реакції (рН середовища, температурою, тиском
тощо)
Г. Активним центром.
3. Які ви знаєте найважливіші
пентози:
А. Глюкоза, фруктоза
Б. Мальтоза,амілоза
В. Дезоксирибоза, рибоза
Г. Лактоза, галактоза
4. У триплеті зашифрована інформація
про…(знайдіть правильне продовження)
А. Білок
Б. Дезксирибозу
В. Амінокислоту
Г. Мононуклеотид
5. Скільки водневих зв’язків
між Г-Ц парами у ланцюгах ДНК
А. два
Б. три
В. один
Г. чотири
6. Структурний ген прокаріот, в якому записана інформація про
молекулу білка, складається з 1500 нуклеотидів. Скільки амінокислотних залишків
є в цьому білку?
А. 1500
Б. 500
В. 750
Г. 300
7. У кондитерських виробах найчастіше
використовують дисахарид сахарозу, Визначте, із залишків яких моносахаридів
вона складається?
А. глюкоза + глюкоза
Б. глюкоза + галактоза
В. фруктоза + галактоза
Г. глюкоза + фруктоза
8.Встановіть відповідність між процесом та
поняттям. Яке його визначає:
А. необернене порушення структури
білка 1. денатурація
Б. відновлення структури білка 2. ренатурація
В. розгортання молекули білка 3. деструкція
Г. розпад білків до мономерів 4. Розщеплення
9. Послідовність нуклеотидів у ДНК ГЦЦ-
АЦТ-ГАТ. За принципом компліментарності визначте послідовність нуклеотидів
м-РНК.
А. ЦГГ-ТГА- ЦТА
Б. ЦГГ- УГА- ЦУА
В. ГЦЦ- АЦА- ЦТА
Г. ГЦЦ- АЦТ- ГАТ
10. Установіть
відповідність між функцією жирів та місцем їх перебування:
1. водопостачальна А. у клітинних
мембранах
2.енергетична Б. в органах
(нирках) ссавців
3. захисна В. під
шкірою китів та тюленів
4. будівельна Г. у горбах
верблюдів
5. термоізоляційна Д. у тканинах рослин і
тварин
11. Довжина
молекули ДНК 2040нм . Визначте кількість азотистих основ у даному фрагменті.
1. 6000
2.10000
3.12000
4.4000
Бажаю успіху !
Коментарі
Дописати коментар