Кувичинська С.П. Предмет Біологія і екологія. 2Ас треоретиче.заняття№3 Тема Адаптивні біологічні ритми біосистем різного рівня організмів. Дата 06.11.2020р. Працюємо за розкладом 4 пара: 13.30 - 15.10год;

 

Викладач

Кувичинська С.П.

Предмет

Біологія і екологія.  2Ас  треоретиче.заняття№3

Тема

Адаптивні біологічні ритми біосистем різного рівня організмів.

Дата

06.11.2020р. Працюємо за розкладом 4 пара: 13.30 -  15.10год;

 

Завдання:

Опрацювати матеріал підручник Л.І. Остапченко «Біологія і екологія» 11 клас, рівень стандарту стор.61 – 65.Дайте відповіді на питання:

-Що таке адаптивні біологічні ритми?

-Які біологічні ритми називають внутрішніми або ендогенними?

-У чому полягає явище «біологічного годинника»

-Чим зумовлені добові ритми?

-Що таке циркадні ритми?

-Що таке фотоперіодизм, яке його адаптивне значення?

-Чим зумовлені приопливно-відпливні ритми, як доних адаптуються організми?

-Чим зумовлені сезонні ритми та чергування пір року?

-Які адаптації спостерігають у різних організмів до періодичних змін року?

Дайте відповідь на ситуаційну задачу: чому в мешканців тропіків сезонні зміни інтенсивності процесів життєдіяльності виражені не так чітко, як у жителів помірних широт?

 

 

Оцінювання. Записи зробити в зошиті  з лекційних занять.                                          Це обов’язково! Підведіть особисті підсумки після завершення виконання завдань  Це обов’язково! Бажаю успіху!

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

2Бл\с 10.04. Медична біологія. Практика №10 Загальна характеристика Найпростіших.медичне значення їх представників. виконати 11.04 до 19.00

29.05. виконати до17 год. 2Ал\с. Медична біологія . Прак. Зан.№15 Комахи як переносники та збудники захворювань з природних резервуарів. Охорона праці в галузі.

29.05. виконати до 17 год. 2Ас\с Медична біологія. Прак. Зан.№12. Клас Стьожкові черви- паразити людини. Тип Круглі черви. Клас Власне круглі черви.